Schakelmateriaal

Het grootste deel van de elektrische installatie in een woning is niet te zien.

Leidingen zijn weggewerkt in wanden en plafonds en stopcontacten zijn soms laag aangebracht zodat deze niet teveel zichtbaar zijn. Toch kan een schakelaar of stopcontact ook de finishing touch zijn die uw specifieke ruimte net dát ietsje meer geeft…

Als u kiest voor een stopcontact met klep, valt dit minder op en staat veel mooier, strak en afgewerkt.

Ook natuurlijke materialen zoals terracotta, glas of natuursteen behoren tot de mogelijkheden.

Een impuls-schakelaar die aan of uit altijd in dezelfde stand staat, geeft een strakker beeld als er meer schakelaars naast elkaar zijn geplaatst.

Een schakelaar in een neutrale kleur is mooi, in een badkamer kan er tevens gekozen worden voor een opvallende kleur die bijvoorbeeld goed combineert met de greepjes van het badmeubel of de inbouwspots.

Net als in een badkamer kunnen ook in de keuken de stopcontacten en schakelaars afgestemd worden op de tegels of onderdelen van de keuken. Schakelaars en stopcontacten in RVS (metaal) of aluminium combineren mooi met deurgrepen, RVS apparatuur en spots.

Om te voorkomen dat u teveel schakelaars naast elkaar moet plaatsen kunt u kiezen voor afstandsbediening.

De installatie kan uitgebreid worden met een gebouw-beheerssysteem, domotica geheten. Dit is een koppeling tussen de verschillende installaties. Bijvoorbeeld een schakelaar met een alles uit-functie. Hiermee wordt niet alleen alle verlichting in de badkamer uitgeschakeld maar ook bijvoorbeeld de elektrische vloerverwarming. Met als voordeel dat deze niet onnodig blijft verwarmen en u dus energie bespaart. Zo zijn er legio schakelingen mogelijk.

Komt u eens kijken naar een van de bijna honderd modellen die op de showborden staan in onze showroom van door ons gevoerde merken: Gira, Jung Peha, Noko, Berker en ABB.

Onderstaand een aantal internetadressen van verschillende aanbieders van schakelmateriaal:

Peha: www.peha-elektro.nl

Gira: www.gira.nl

Jung: www.jung.nl

Niko: www.niko.be

Berker: www.berker.nl